Nicoleta Dascalu, noua achiziţie de la CS DACIA MIOVENI 2012

25 August 2016

CS DACIA MIOVENI 2012 a obţinut în aceste zile semnătura tenismenei Nicoleta Dascalu, care va reprezenta secţia de tenis a clubului în competiţile naţionale şi internaţionale.

Sportiva Nicoleta Dascalu, în vârstă de 20 de ani, este născută la Piteşti şi ocupă în prezent locul 279 WTA.

Nicoleta a început să joace tenis la 4 ani şi a fost antrenată de Gabriel Săndulescu, fiind încă de la început o fire foarte dinamică şi talentată.

La 5 ani, a participat la primul turneu pentru copii, intitulat Mini Tenis, iar la 7 ani şi 10 luni, a luat parte la Concursul "Ruxandra Dragomir", unde a câştigat turneul la secţiunea Consolări.
La 8 ani şi jumătate, a participat şi a câştigat primul turneu de categoria III, cea de 10 ani, de la Craiova. Primul turneu internaţional la care a luat parte a fost cel din Franţa, pe care l-a şi câştigat pe când avea doar 9 ani. Un an mai târziu, la turneul din Bari, Italia, a ocupat locul II.

A fost campioană naţională la dublu categoria 16 ani, medaliată cu bronz la Campionatul Naţional de Tenis pentru 16 şi 18 ani, componentă a lotului naţional de junioare, locul III - simplu şi locul I - dublu la Tennis Europe 16 Aschelon componentă a echipei României, participantă la Turneul Final al Campionatului Mondial de Junioare - San Louis Potosi Mexic, unde ţara noastră s-a clasat pe locul 13.
A obţinut medalia de argint la Campionatele Nationale Juniori 18 ani - dublu fete, locul IV la Mastersul Naţional - 18 ani, locul III la Turneul ITF grad II -Sibiu, simplu fete, calificarea în premieră la turneul de juniori de Grand Slam (Australian Open) şi accederea pe tabloul principal (MD) al primului turneu Grand Slam (Australian O­pen) între primele 64 de jucătoare.

În ultimii doi ani a avut rezultate excelente ajungând să ocupe în prezent locul 279 WTA, iar ultimele rezultate confirmă acest lucru(10 000$ Hechingen Germania, turul 2 la simplu, locul 3 la dublu şi la 10 000$ Leipzig Germania, turul 2 la simplu, locul 3).
Nicoleta participă zilnic la două antrenamente, făcând câte 5 - 6 ore de pregătire pe zi, joc de tenis şi pregătire fizică.
Este pregătită de antrenorul Anghelache Eduard şi a făcut parte din Tenis Club AS Piteşti, LPS Piteşti, iar acum va fi la gruparea din Mioveni.
Conducerea clubului îi urează mult succes în competiţiile viitoare.


Trust Media Impact logo