Ziua Imnului, celebrată la Pitesti

29 Iulie 2016

Vineri, 29 iulie a.c., președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, alături de vicepreședinții Simona Brătulescu și Ion Mînzînă și alți reprezentanți ai adminsitrației publice, a participat la ceremonia oficială de cinstire a Imnului Național al României, organizată în Piața Vasile Milea din Pitești. Ceremonia a debutat cu intonarea imnului național al României, continuând cu o slujbă religioasă și un program de cântece patriotice, in interpretarea Corului Veteranilor ”Mihai Viteazul”.

Data de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Național al României - "Deșteaptă-te române!", simbol al unității Revoluției Române de la 1848.

La 29 iulie 1848, "Deșteaptă-te române!" a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. La originea Imnului Național al României se află poemul patriotic "Un răsunet", de Andrei Mureșanu, publicat în numărul iunie-iulie 1848 al suplimentului "Foaie pentru minte, inimă și literatură", pe o melodie culeasă de Anton Pann.


Trust Media Impact logo