Stăpânii de sclavi vor să fie liberi

19 Iulie 2016

Cei 37 de inculpați în dosarul “Berevoiești” au formulat contestații împotriva măsurii arestului preventiv. 17 dintre contestații s-au judecat marți la Curtea de Apel Pitești. Pentru restul contestațiilor nu a fost dat încă un termen de judecată, acesta urmând să se stabilească după ce la dosar va fi depusă motivarea sentinței.

Marți dimineața, cele 17 persoane au fost aduse în cătușe la Curtea de Apel Pitești. Acestea au susținut în fața magistraților faptul că nu sunt vinovate de săvârșirea faptelor pentru care sunt cercetate. Mai mult, inculpații au cerut o confruntare cu victimele din dosar. “Într-adevăr, se dorește o confruntare, însă, in acest moment, nu suntem în cadrul procesual necesar pentru a se face o astfel de confruntare. Orice probă poate fi posibilă și administrată în cursul urmăririi penale”, a declarat Alin Anton, avocatul a patru dintre inculpați.
Miercuri, 40 de percheziții au avut loc în cătunul de rudari Gămăceşti, din comuna Berevoeşti, pentru probarea activităţii infracţionale a 90 de persoane fizice, bănuite de comiterea de infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile, constituire de grup infracţional organizat şi trafic de persoane.
În timpul descinderilor, oamenii legii au găsit mai multe persoane care erau obligate să muncească și să trăiască în condiții greu de imaginat. Mai mult, victimele erau bătute, nu primeau mâncare și erau legate cu lanțuri sau chingi, iar pe timpul nopții erau încuiate ca să nu poată fugi.


Trust Media Impact logo