Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Mobilizare de forțe în Argeș (VIDEO)

14 August 2016

În perioada 14 - 15 august 2016, peste o sută de jandarmi argeşeni vor asigura măsuri de ordine pe timpul oficierii slujbei religioase, cu ocazia sărbătorii creştin-ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”, organizate de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Se estimează participarea a aproximativ 7.000 de persoane la manifestările religioase de la Mănăstirea Curtea de Argeş.

În această perioadă s-a stabilit ca loc de campare pentru credincioşii din alte localităţi în Comuna Valea Iaşului, zona stadion.

Locuri de parcare a mijloacelor auto destinate transportului participanţilor:

- Municipiul Curtea de Argeş : b-dul Basarabilor, str. 1 Decembrie 1918, str. Meşterul Manole; - Comuna Valea Iaşului: stadionul comunal.

Restricţiile impuse de organizarea manifestaţiei :

- interzicerea campării în incinta şi zonele adiacente lăcaşului de cult a credincioşilor veniţi în pelerinaj conform prevederii Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice (suprafaţa delimitată cu o rază de 100 m în localităţi urbane, măsurată de la limita exterioară de jur - împrejurul monumentului istoric); - interdicţia comercializării băuturilor alcoolice de către societăţile comerciale din zona adiacentă, în intervalul desfăşurării slujbelor religioase şi procesiunilor;

Întrucât această sărbătoare a atras de fiecare dată un număr mare de pelerini în zona locaşurilor de cult, în special mănăstiri, pentru evitarea unor evenimente nedorite şi pentru desfăşurarea într-un climat de normalitate a acestei manifestări religioase, Jandarmeria Argeş face următoarele recomandări:

- participanţii să respecte măsurile stabilite de organizatori precum şi indicaţiile şi îndrumările jandarmilor; - să manifeste răbdare astfel încât să nu se ajungă la crearea de situaţii care să genereze busculade sau aglomerări nejustificate; - să evite implicarea în conflicte de orice natură; - să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), evitând pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase.

De asemenea, vor fi distribuite pliante pentru îndrumarea pelerinilor şi cu recomandări ale Jandarmeriei pentru gestionarea evenimentelor în bune condiţii. Având în vedere că la Mănăstirea Curtea de Argeş se estimează prezenţa unui număr foarte mare de pelerini, măsurile de ordine în zona vor fi asigurate de 100 de jandarmi, cu posibilitate de suplimentare, în funcţie de situaţie.

Media


Trust Media Impact logo