Românii pot dona prin SMS pentru “Cumințenia pământului”

22 Iulie 2016

De astăzi, românii pot dona și prin intermediul unui SMS ce conține cuvântul “BRANCUSI” trimis la numărul 8833 pentru a participa la subscripția națională pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși, „Cumințenia pământului”. Numărul este valabil în rețelele Digi Mobile, Orange, Telekom Romania Mobile și Vodafone până în data de 30 septembrie 2016. Donațiile prin SMS au fost facilitate de ONG-urile Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor”, implicate pro bono în campanie.
Prin trimiterea unui mesaj text ce conține cuvântul “BRANCUSI” la numărul de SMS 8833 sunt donați doi euro pentru achiziția „Cumințeniei pământului”.

Achiziția operei lui Constantin Brâncuși se poate face printr-un efort conjugat al statului român și al cetățenilor: suma de cinci milioane de euro a fost alocată deja de Guvern și e nevoie ca șase milioane de euro să fie colectate prin intermediul contribuțiilor voluntare ale persoanelor private și cele juridice, până, cel târziu, pe 30 septembrie 2016.


Trust Media Impact logo