Raed Arafat, vizită în Argeș

19 Decembrie 2016

Luni, 19.12.2016, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și vicepreședintele Ion Mînzînă au participat la inaugurarea obiectivului finanțat de Consiliul Județean Argeș - Sala de conferințe și de pregătire profesională a ISU Argeș. La eveniment au fost prezenți secretarul de stat Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică.

În acest imobil, situat pe strada Mărășești, nr.1 din mun. Pitești, va funcționa dispeceratul integrat al tuturor serviciilor specializate de intervenţie din județ (pompieri, ambulanță, poliție, jandarmi), Centrul Județean de Coordonare a Intervențiilor în Situații de Urgență, iar în sala de ședințe se vor desfășura periodic cursuri de pregătire profesională, ședințe de instruire a personalului operativ și conferințe tehnico-științifice cu reprezentanți din țară și străinătate.

Investiția, în valoare de 1.942.982 lei (cu TVA), finanțată de Consiliul Județean Argeș, a fost demarată în toamna anului 2015 și a constat într-o supraetajare a unei constructii existente S+P, cu un nivel. Suprafața construită a este de 532,10 m², iar destinațiile încăperilor sunt: - sala de conferințe, cu suprafața de 184,40 m², având un numar de 176 scaune (168 scaune tip conferință cu fixare în podea și 8 scaune prezidiu) dotată cu echipamente aferente (ecran proiecție electric, videoproiector, tabla interactivă, sistem de sonorizare, etc.) - cabină translator, de 8,15m² - sala de pregătire, de 40m², prevazută cu 35 scaune, un birou și masa sub forma de „U” - sală protocol - 23,30m² - spațiu tehnic - 8,15 m² - oficiu cu dotări aferente - 12,40 m², - două dormitoare, în suprafață de 16,25m² fiecare, cu 2 paturi, precum și grup sanitar, - hol și grupuri sanitare.

Tot luni, 19.12.2016, la sediul ISU Arges a avut loc festivitatea de premiere de către domnul secretar de stat Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică, a plutonier major Costache Mugurel, care, la finalul unei misiuni de stingere, a încercat să salveze un micuț patruped intoxicat cu fum.


Trust Media Impact logo