(VIDEO)Proxeneții, aduși la Tribunalul Argeș

20 Iunie 2017

71 de percheziţii s-au desfăşurat în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, precum şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani care acţionau în România, Marea Britanie, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia şi Spania.

"Acţiunea se înscrie într-o serie mai ampla de activităţi desfăşurate în cadrul Echipei Comune de Anchetă constituite între autorităţile judiciare din România, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi Regatul Belgiei. Pentru probarea activităţii infracţionale a celor patru grupuri infracţionale organizate s-a acţionat coordonat în România, Marea Britanie, Belgia, Elveţia şi Cehia, fiind efectuate 20 de percheziţii domiciliare"

Conform aceleiaşi surse, din cele patru grupuri infracţionale făceau parte 52 de persoane, în urma descinderilor fiind depistaţi 30 de suspecţi care au fost audiaţi la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT.

Cele 30 de persoane reținute în urma perchezițiilor efectuate ieri de DIICOT Pitești au fost aduse, in urmă cu putin timp, la Tribunalul Argeș.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, membrii celor 4 grupuri infracţionale organizate ar fi recrutat prin inducere în eroare sau ar fi determinat mai multe tinere în vederea practicării prostituţiei în Elveţia, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia şi Spania (zona Ibiza). Banii astfel obţinuţi ar fi fost folosiţi la cumpărarea de bunuri pe numele membrilor grupurilor infracţionale organizate sau pe numele unor persoane din anturajul acestora", se mai menţionează în comunicatul BCCO Piteşti.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, din cercetările efectuate în dosar a rezultat că suspecţii au obţinut din activitatea infracţională importante sume de bani, doar prin transferuri bancare obţinând suma de circa 5 milioane de euro.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost ridicate pentru cercetări sumele de 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100 de franci elveţieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze precum şi 24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri, nouă tablete, 500 de grame de bijuterii din aur, un pistol cu aer comprimat şi patru cartuşe de carabină deţinute ilegal, precum şi 34 de ceasuri de lux, în valoare estimată de circa 210.000 de euro.

Media


Trust Media Impact logo