Primarul de la Bradu, trimis în judecată pentru dare de mită

03 August 2016

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului STROE DĂNUŢ TRANDAFIR, primar al comunei Bradu, jud. Argeş, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
Inculpatul Stroe Dănuţ Trandafir, în datele de 24.06.2016 şi 29.06.2016, i-a remis, prin intermediul unei persoane, consilierului local N.A., suma de 6.000 lei, câte 3.000 lei în fiecare din aceste zile, pentru ca acesta, în cadrul şedinţei Consiliului Local al comunei Bradu, să voteze pentru funcţia de viceprimar al comunei Bradu, persoana propusă de inculpat și formaţiunea politică din care acesta făcea parte.

Procurorii au solicitat instanței de judecată confiscarea sumei de 6.000 lei, ce a constituit obiectul infracțiunii de dare de mită, sumă ce a fost indisponibilizată de către organele de urmărire penală.
Urmărirea penală s-a efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul I.P.J. Argeş – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către I.G.P.R. - Direcția Operațiuni Speciale .
Dosarul a fost trimis spre competenţă soluţionare Tribunalului Argeş.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Trust Media Impact logo