Pitești: Începe tratamentul fitosanitar la arbori și arbuști! Vezi programul pentru fiecare cartier!

26 Octombrie 2016

 În perioada 01 - 07.11.2016, S.C Salpitflor Green S.A va executa tratament fitosanitar prin stropiri cu mijloace terestre contra rezervelor de agenţi fitopatogeni (rapăn, monolioză, foc bacterian, pătări) la arborii şi arbuştii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale precum şi în zonele verzi din cartierele Municipiului Piteşti.

 

Se va utiliza fungicidul Alcupral 50 PU - grupa a III-a de toxicitate (moderat toxic) în concentraţie de 0,3% urmând ca în aşa numitele <ferestre de iarna> să se efectueze tratamentul chimic cu insecticid pentru combaterea dăunatorilor.

De asemenea, se va utiliza insecticidul Confidor Oil SC 004 în concentraţie de 1,5% pentru combaterea rezervelor biologice ale acarienilor, afidelor si păduchelui din San Jose care iernează în diferite stadii de dezvoltare.

Pe timpul efectuării tratamentului, populaţia este rugată să evite scoaterea animalelor (câini, pisici) în parcuri şi pe străzi timp de 2 ore, să protejeze rufele întinse în spaţiile deschise, să ţină geamurile închise şi să nu blocheze accesul utilajelor care participă la această acţiune.

Tratamentul se va efectua pe cartiere. (vezi programul in Galeria de imagini)

În caz de timp nefavorabil (vânt puternic, precipitaţii, lapoviţă şi ninsoare), perioada de avertizare se va prelungi cu numărul de zile improprii tratamentului.


Trust Media Impact logo