Ministrul Mediului, vizită în Argeș! Vezi problemele discutate

11 August 2016

 

Cristina Paşca Palmer, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a efectuat ieri o vizită de lucru în Argeș. Aceasta a participat la o prezentare a proiectului Managementul Integrat al Deșeurilor în Argeș care a avut loc la depozitul de deșeuri de la Albota. Prezentarea a fost făcută de Gabriel Moiceanu - directorul executiv al ADI Servsal. La întâlnire au fost prezenți și prefectul Cristian Soare și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzână.

"S-a prezentat proiectul privind managementul integrat al deșeurilor în Argeș, proiect care reprezintă un model de bune practici în acest domeniu și pe care Ministerul Mediului vrea să îl promoveze astfel încât să fie implementat și în alte județe.", a declarat prefectul Cristian Soare.

Urșii de pe Transfăgărășan și problema deșeurilor periculoase, puse în discuție

"În cadrul întâlnirii am pus problema relocării urșilor din zona Transfăgărășan. În următoarele zile sperăm să rezolvăm această problemă. Totodată, am propus modificarea legislației în ceea ce privește deșeurile periculoase. Nu există o prevedere legală care să limiteze cantitatea de deșeuri periculoase ce poate fi depozitată. Dacă firma dă faliment, deșeurile rămân tot în depozit.", a adăugat prefectul Cristian Soare.

O astfel de situație există la Câmpulung unde, la mai bine de un an de la incendiul care a ingrozit orasul, in depozitul de pe fosta platformă Aro mai exista înca deșeuri periculoase. Activitatea este oprită, insa firma care administreaza depozitul nu a reusit pana acum sa ia din zona toate substantele periculoase.

sursa foto: Jurnalul.ro


Trust Media Impact logo