Astăzi, Guvernul hotărăște dacă ziua de 13 august va fi zi de doliu naţional

02 August 2016

Declararea zilei de 13 august 2016 zi de doliu naţional se află pe ordinea de zi oficială a Executivului. Astfel, în ședința de astăzi se va aproba Hotărârea de Guvern privind declararea zilei în care va fi înmormântată Regina Ana, 13 august, zi de doliu naţional pe teritoriul României.

La Curtea de Argeș au fost declarate trei zile de doliu, respectiv 12, 13 și 14 august. De asemenea, autoritățile locale au decis amânarea zilelor Municipiului Curtea de Argeș, eveniment care trebuia să se desfășoare în perioada 13-15 august, de Sfânta Maria.

În ceea ce privește Sărbătorile Argeșului și Muscelului, programate în perioada 10 august - 3 septembrie 2016, acestea nu vor fi suspendate, însă în ziua înhumării, pe 13 august, nu va avea loc niciun eveniment în județ.

"Sunt două festivaluri internaționale: Festivalul Internațional al Fanfarelor și Festivalul Internațional Carpați. Vor fi participanți din mai multe țări. Sunt oameni care au rezervat locuri și care au plătit niște bani în avans. Nu putem să amânăm Sărbătorile Argeșului și Muscelului. În ziua funeraliilor, pe 13 august, nu vom mai face niciun eveniment pe teritoriul județului, indiferent dacă Guvernul va declara ziua de 13 august zi de doliu național sau nu.", a declarat președintele Consiliului Județean, Dan Manu.


Trust Media Impact logo