Localnici terorizați de urși într-o comună din Argeș

19 Iulie 2016

De o lună, în comuna Dâmbovicioara, județul Argeș, urșii se plimbă pe străzile localității ca la ei acasă. Oamenii sunt terifiați, iar edilul comunei, Dumitru Secăreanu, spune că nu poate lua nicio măsură. Urșii și-au făcut adăpost într-o zonă apropiată de gospodăriile oamenilor și dau năvală zilnic.

Fiarele au atacat până acum mai multe gospodării și au ucis porci, găini și oi. Atât locuitorii comunei, cât și primarul sunt un strigăt de disperare după ce urșii, în număr de cinci, au vandalizat gospodării, mașini și au masacrat mai multe animale. Mai grav este că, în orice moment, urșii ar putea deveni violenți atacând chiar localnicii.
“Urșii și-au creat un adăpost la noi în localitate. Au început să atace comuna de acum o lună de zile când au vandalizat o mașină, ca mai apoi să intre în proprietatea unor localnici unde au ucis mai multe animale. Inițial, a fost omorât un porc, apoi urșii au masacrat mai multe găini și oi. Ba chiar au intrat în bucătăria de vară a unui gospoadar unde au mâncat tot ce au găsit pe masă. Nu putem face nimic până nu primim avizul pentru împușcare sau măcar să vină cineva să-i ducă de aici. În momentul de față, se fac patrulări în zonă. E tot ce putem face, dar urșii atacă zilnic. S-au făcut toate demersurile, dar până în momentul de față nu am primit niciun răspuns, motiv pentru care nu putem face nimic mai mult.”, a declarat primarul comunei Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu.


Trust Media Impact logo