Le-a bubuit mintea de idei! Acte ingenioase de vandalism în Pitești

17 August 2016

Mult discutatul proiect de regenerare urbană a Municipiului Pitești a stârnit o serie de controverse legate de faptul că a cuprins principalele zone verzi ale oraşului pe care le-a umplut de bănci, ghene de gunoi şi beton.

Însă, de când au fost modernizate, cartierele Piteștiului au devenit loc de atracție pentru tineri, care nu sunt deranjați că spațiile verzi au fost înlocuite cu beton sau că, în loc să se bucure de umbra unui copac, stau sub cerul liber, în soare, chiar și la peste 30 de grade.

În fiecare seară, pe băncile amplasate la tot pasul, grupuri de tineri se adună să socializeze până în noapte târziu. Obiceiul a pus la încercare răbdarea celorlalți locatari. Așa se face că într-un cartier din Pitești, pentru a își asigura liniștea pe timpul nopții, oamenii au stropit băncile cu ulei, în speranța că acest lucru îi va descuraja pe tineri să se oprească la geamul lor și să petreacă până dimineață. Pentru că nimeni nu mai binevoiește să le și curețe a doua zi, băncile devin nefolositoare.

Și iată cum marele proiect în valoare de milioane de euro nu reușește nici astăzi să îi mulțumească pe piteșteni, care în fond sunt beneficiarii tuturor investițiilor realizate în municipiu.


Trust Media Impact logo