Italian cu afaceri în Argeș, reținut pentru evaziune fiscală

24 Iulie 2016

Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, la data de 23 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. ARGEŞ, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au continuat cercetările într-un dosar penal, şi au reţinut o persoană, în vârstă de 52 de ani, cetăţean italian, pentru săvârşireainfracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări poliţiştii au stabilit că bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2011 - 2012, nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii intracomunitare de flori din Olanda, în valoare de 4.068.833 de lei.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului se ridică la 1.676.359 de lei, reprezentând impozit pe profit şi T.V.A.

Reamintim că în cadrul aceluiaşi dosar penal, la data de 17 mai a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 4 percheziţii la domiciliile mai multor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Braşov şi Sibiu.


Trust Media Impact logo