E.coli descoperit în mici

16 August 2016

În perioada 25.07.2016 - 05.08.2016, în cadrul unei acţiuni de contol a ANSVSA au fost prelevate şi analizate 150 probe, din următoarele categorii de produse: carne (mici, sanitaţie carcasă bovine, sanitaţie carcasă ovine, carne tocată vită, carne tocată amestec, pulpă vită, hamburger vită, vrăbioară vită refrigerată, pastramă oaie afumată, pulpă mânzat, cârnaţi amestec, pastramă oaie, carne tocată amestec vita porc) şi lapte şi produse din lapte (crud vacă, cașcaval, smântână 15%, iaurt natural 3%, telemea de vacă, telemea proaspătă de oaie, cremă de brânză proaspătă cu verdeaţă, iaurt 0,1%, branza framântată de vacă).

Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte din mai multe judeţe din ţară, printre care şi Argeşul.

În urma verficărilor, a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la o probă prelevată din mici din amestec de carne de vită şi oaie. Ca urmare, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, a efectuat un control oficial la unitatea care a comercializat acest produs și a dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control.

24 probe se află încă în lucru. Direcţiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor  Judeţene urmează să facă publice rezultatele integrale.


Trust Media Impact logo