Creații inedite la “Salonul Inovației și Creativității Elevilor din județul Argeș”! Vezi ce lucrare a câștigat marele premiu

06 Mai 2017

La Universitatea din Pitești a avut loc vineri, 5 mai a.c., premierea celor mai bune lucrări prezentate la “Salonul Inovației și Creativității Elevilor din județul Argeș – SICEA 2017”. În cadrul salonului au participat peste 1.000 de elevi și profesori coordonatori, care au prezentat 680 de lucrări din 20 de domenii.

Lucrări inedite din diverse domenii au fost expuse în cadrul salonului, iar cele mai bune au fost premiate. Consiliul Județean Argeș a asigurat premii în valoare totală de 28.000 lei, premiile I (350 lei), II (250 lei), și III (100 lei), pe fiecare secțiune, pentru gimnaziu, respectiv pentru liceu). De asemenea, Primăria Orașului Mioveni a acordat, pentru fiecare din cele 20 de secțiuni, câte un Premiu Special, în valoare de 250 de lei, precum și Marele Premiu al SICEA 2017, în valoare de 1.000 lei.

Marele câștigător al primei ediții a “Salonul Inovației și Creativității Elevilor din județul Argeș” a fost Andrei Ghioca, elev în clasa a XII-a, la Liceul Tehnologic “Ferdinand I” din Curtea de Argeș. Andrei a prezentat la salon un robot cu funcții multiple, care se deplasează autonom și care poate detecta scurgerile de gaze dintr-o încăpere, semnalând apoi printr-un mesaj pe telefon problema depistată.

“Ca primă concluzie, după premiere, ar fi faptul că peste 50-60% dintre cei care au primit premii sunt din mediul rural, ceea ce este încurajator și îmbucurător. Pe mine m-a încântat tot ceea ce am văzut, dar mai ales mi-a atras atenția că acești copii, mai ales cei din clasele V-VIII, au venit cu un mesaj majoritar de genul: ne pasă de mediu, ne pasă de curățenie, ne pasă de casa viitorului”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.


Trust Media Impact logo