Constantin Stroe, înmormântat cu onoruri militare

20 Decembrie 2016

Slujba de înmormântare, la care au asistat numeroase oficialități, dar și reprezentanți ai societății Automobile Dacia, a fost oficiată la Biserica Sfânta Vineri din Pitești.

După încheierea ceremonialului religios, cortegiul funerar a pornit către Cimitirul Sfântu Gheorghe, unde sicriul a fost depus în cavoul familiei. Constantin Stroe a fost înmormântat cu onoruri militare, întrucât a fost decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Ziua înmormântării fostului director general de la Dacia a fost decretată zi de doliu județean, printr-o hotărâre a Consiliul Județean Argeș.

Constantin Stroe a murit pe 16 decembrie într-un spital din București, după ce la sfârșitul lunii noiembrie suferise un atac vascular cerebral. El s-a născut pe 24 martie 1942 la Hulubești, în județul Dâmbovița.

În 1967, după ce a absolvit Universitatea Politehnica București, Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini, s-a angajat ca inginer la uzina Mecanică Teleajen. Un an mai târziu s-a alăturat nou-înființatei Întreprinderi de Autoturisme Pitești, unde a fost pe rând, inginer, șef Secție și inginer Șef Fabrică.

În anul 1982 a devenit director tehnic al Centralei Industriale de Autoturisme Pitești, iar în 1989 a preluat responsabilitățile de director al Întreprinderii de Autoturisme Timișoara.

Timp de 12 ani, din februarie 1990 până în septembrie 2002, a ocupat poziția de director general al Automobile Dacia. În paralel, a reprezentat industria românească de profil ca președinte, apoi director general al ACAROM, membru în Consiliul Director al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA) și membru in comitetul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Ulterior, Constantin Stroe a fost vice-președinte al consiliilor de administrație de la Automobile Dacia și Renault Technologie Roumanie.


Trust Media Impact logo