Camion cu militari, răsturnat într-o râpă la Dâmbovicioara! Filmul TRAGEDIEI

30 Iunie 2017

În jurul orei 21.30, un apel primit prin SNUAU 112 anunța faptul că un autocamion s-a răsturnat într-o râpă la circa 40 de metri adâncime în localitatea Dâmbovicioara. Persoanele care au apelat 112 nu au putut preciza exact numărul victimelor, starea acestora și dacă sunt persoane încarcerate.
​În urma informațiilor primite de la apelanți, s-a luat decizia activării Planului Roșu la nivelul județului Argeș și au fost solicitate în sprijin forțe și din județul Brașov.
​La fața locului, echipajele de intervenție au constatat că este vorba despre un autocamion militar care avusese 13 persoane la bord, două dintre acestea erau încarcerate sub cabina camionului, o persoană a fost identificată decedată la câțiva metri de locul prăbușirii, o persoană a refuzat evaluarea medicală și transportul la spital, iar alte nouă persoane, care prezentau diverse leziuni au fost evacuate, li s-au acordat îngrijiri medicale și au fost transportate la spital (6 persoane la Spitalul din municipiul Câmpulung, două persoane la Spitalul Militar Brașov și o persoană la Spitalul Militar din Pitești).
​Ulterior, cele 6 persoane transportate la Spitalul din Câmpulung au fost preluate și transportate la Spitalul Militar din București.
​Pentru descarcerarea persoanelor surprinse sub autocamion s-a acționat cu dificultate având în vedere instabilitatea mașinii, dar și terenul accidentat. A fost nevoie ca autocamionul să fie asigurat pentru a se acționa în siguranță. Din păcate, cele două persoane care au fost descarcerate aveau leziuni incompatibile cu viața și au fost declarate decedate.
​ La intervenția care a durat aproximativ 4 ore au participat aproximativ 90 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, cu 30 de autospeciale, dar și forțe ale Serviciului Salvamont și ale Serviciului de Ambulanță din Argeș și Brașov.


Trust Media Impact logo