Cal omorât în bătaie la Poiana Lacului

03 August 2016

Disperare în rândul unei familii din Poiana Lacului, sat Metof. Cristian Gherghina acuză că un grup de localnici i-ar fi omorât calul pe islaz. Animalul ar fi fost lovit fără milă până când s-a prăbușit la pământ. Oroarea s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute. Calul s-a chinuit, stând în agonie, timp de două zile. Duminică seara și-a dat ultima suflare. Medicul veterinar din comună nu a mai putut face nimic pentru a îl readuce la viață. Starea în care animalul se afla în urma loviturilor este greu de descris, mărturisește stăpânul calului.

Între Cristian Gherghina și agresori ar fi existat un conflict mai vechi. Neînțelegerile s-au accentuat când unul din cei acuzați i-a cerut acestuia să îi permită să își aducă propriul cal la împerechere. Cristian Gherghina a refuzat, iar ca replică ar fi primit amenințări. La doar câteva zile și-a găsit calul aproape mort pe islaz.

În acest caz a fost deschisă o anchetă. Dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă pedeapsa cu inchisoarea de la șase luni la trei ani sau amendă de pană la 10.000 de lei, conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.


Trust Media Impact logo