Acțiuni ale polițiștilor argeșeni pentru un sezon estival în siguranță

07 August 2016

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a luat măsuri suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2016. În perioada 29 iulie – 7 august, anul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a acţionat cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Astfel zilnic peste 290 de poliţişti au fost în teren. La acţiunile organizate au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. În urma activităţilor, au fost constatate 164 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), iar 23 de persoane au fost surprinse în flagrant delict. Pentru comiterea faptelor sunt cercetate 117 de persoane, iar faţă de patru dintre acestea au fost luate măsuri preventive. De asemenea, au fost aplicate 1434 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 415.232 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 43.015 lei. Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 220 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 1103 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 2 pentru consum de alcool şi 249 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 96 de permise de conducere, dintre care 8 pentru consum de alcool şi 38 pentru viteză. Au fost retrase şi 49 de certificate de înmatriculare.

Pentru petrecerea unui Sezon Estival 2016 în siguranţă, poliţiştii vă recomandă:

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece, printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni şi escroci!

Asiguraţi-vă apartamentul înainte de plecarea în vacanţă.

Nu comunicaţi vecinilor plecarea dumneavoastră, despre durata acesteia sau despre locul în care vă deplasaţi. Nu faceţi publice aceste informaţii nici pe reţelele de socializare. În acest fel anunţaţi infractorii că apartamentul dumneavoastră este nesupravegheat.

Când mergeţi la plaja, luaţi cu dumneavoastră sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!

Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheaţi, mai ales în zonele aglomerate!

Învăţaţi-vă copiii că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!

Nu lăsaţi copiii să circule nesupravegheaţi, mai ales pe tronsoanele de drum aglomerate.

Când parcaţi autoturismul, nu lăsaţi în interior genţi sau sacoşe, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor!

 


Trust Media Impact logo