Bătaie în PSD Argeș pe locurile de parlamentari! Gentea, Velcea și Mărășoiu se vor deputați

21 Iulie 2016

La PSD Argeș se fac calcule și strategii pentru alegerile parlamentare din această toamnă. Lupta se încinge pentru cele 13  colegii din județul Argeș - patru pentru Senat și nouă pentru Camera Deputaților.


Date fiind rezultatele de la alegerile locale, unde PSD Argeș a obținut un procent de peste 50 %, calculele se fac la  acest nivel. Astfel, cu un scor de 50-55 %, PSD Argeș va avea cinci locuri elgibile pe lista pentru Camera Deputaților și două locuri pentru Senat.
După ultimele analize publicate la nivel național, ALDE rămâne în continuare alături de PSD la alegerile parlamentare. În această situație, din cele cinci locuri eligibile pe lista deputaților, unul revine Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE).
Așadar, PSD-ului îi rămân patru mandate de deputați. Primii trei favoriți pe listă ar fi Simona Bucura Oprescu, Radu  Vasilică și Mircea Drăghici.
Bătălia se dă pentru ultimul loc rămas eligbil, râvnit de mai mulți social democrați. Unul dintre ei este Cătălin Rădulescu, deputat în prezent, care și-a exprimat în permanență intenția de a mai candida pentru un nou mandat. Totodată, Cristian Gentea, președintele PSD Pitești, își dorește un loc pe lista de parlamentari. În ultima vreme, surse din PSD spun că, pe la partid, bat moneda pentru Camera Deputaților Dorin Mărășoiu și Nicolae Velcea, consilieri județeni, dar și judecătorul Gheorghe Diaconu.
Dintre toți cei menționați, cele mai mari șanse să ajungă deputați le au Cristian Gentea, președintele PSD Pitești, și Nicolae Velcea, susținut de Oganizația PSD Mioveni, sub conducerea primarului Ion Georgescu, o voce importantă în partid.De cealaltă parte, Cătălin Rădulescu ar avea cele mai mici șanse să obțină un nou mandat de parlamentar, date fiind problemele penale pe care acesta le are. Rădulescu este condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită și acte de comerț incompatibile cu funcția.
Referitor la cele două locuri eligibile pe lista PSD Argeș pentru Senat, unul va reveni senatorului Șerban Valeca. În funcție de negocieri, celălalt loc va fi ocupat tot de PSD sau de ALDE.


Trust Media Impact logo