file de poveste heather

O piteşteancă are nevoie de sânge pentru a-şi putea naşte copilul

06 Mai 2017

Donează! Monica are nevoie de sânge, RH NEGATIV, Grupa A

"Vă rugăm pe toți să ne ajutați în următoarea situație: prietena noastră Monica este graviduță și trebuie să nască în următoarele 7 zile. Am intrat cu toți în panică ieri, după ce medicii au anunțat că - în ciuda eforturilor făcute - nu găsesc sângele de care Monica are nevoie ca să poată trece cu bine de intervenția chirurgicală. Centrul de Transfuzie Sanguină București nu are stoc cu această grupă rară de sânge.

Sarcina are complicații, iar – în lipsa sângelui – copilul va fi bine, mama nu.

Vă rog pe toți cei care aveți această grupă de sânge sau cunoașteți persoane care ar putea avea, să ne mobilizăm pentru a salva mămica aflată în situația-limită de care vă povestesc.", a scris pe facebook o prietenă a Monicăi.

Este vorba de grupa A – RH NEGATIV. Este singurul tip de sânge pe care mămica îl poate primi.

Monica este din Pitești, dar sângele poate fi donat la orice centru de transfuzie sanguină din țară, cu menționarea numelui pacientului pentru care se donează.

Acesta va ajunge la București și, mai departe, către spitalul unde Monica urmează să nască. Medicii țin permanent legătura cu centrul din București.

Astfel, trebuie mers la centrul de tranfuzie sanguina din județul/localitatea dumneavoastră și trebuie făcută donație de sânge RH NEGATIV, Grupa A pe numele:

Cîrstea Monica Georgiana, CNP 2820319035273

Detalii:

Centrul de Transfuzie Sangvina Pitești (Aleea Doctor Ioan Cantacuzino, în vecinătatea Spitalului Militar Pitești) este pregătit să preia donatorii, începând de luni dimineață până vineri, în intervalul orar 8:00 -12:30.

Centrul de Transfuzie Sanguină București (str. Constantin Caracaș, nr.2, Sector 1) este pregătit să preia donatorii, începând de luni dimineață până vineri, în intervalul orar 7:30 -13:30.

Centrele de Transfuzie Sanguină din restul județelor au programul public pe paginile web aferente.

Nu uitați! Donația trebuie făcută pe numele Cîrstea Monica Georgiana, având ca destinație Centrul de Transfuzie Sanguină București.

Recomandările specialiștilor pentru cei care donează sunt următoarele:
-să fiți odihniți și bine hidratați
-să nu fumați o oră și să nu consumați alcool, grăsimi, dulciuri concentrate
-să mâncați un mic dejun ușor, ca de post, fără grăsimi (covrigi, fructe, miere pe pâine, ceai)
-să nu consumați medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice, etc)
-să aveți o stare bună de sanatate fizică și mentală
-să aveți un act de identitate in original
Se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, la un interval de minimum două luni între donarile de sânge total, fără a depăși 5 donari pe an pentru bărbați și 4 donări pe an pentru femei.


Trust Media Impact logo