Pădurea Trivale în top 8 locuri bântuite din România

31 Iulie 2016

 

În jurul unor lacuri, păduri, castele și chiar mănăstiri din România s-au țesut, de-a lungul timpului, legende care spun că acestea ar fi bântuite și că cei care pășesc acolo riscă să-și piardă chiar viața. Multe dintre aceste legende s-au păstrat până astăzi.

Într-un top al locurilor bântuite din România se află și Pădurea Trivale din Pitești despre care se spune că ar fi bântuită de fantoma unei mirese moarte.

Legendele spun că era o fată căreia îi plăcea de un băiat sărac. Tatăl ei nu era de acord să se căsătorească cu acel băiat. El ar fi vrut s-o căsătorească cu un moșneag bogat. În ziua nunții ea ar fi fugit cu iubitul său. Tatăl ei i-a prins și l-a omorât prin chinuri pe băiat, în prezența fetei, iar apoi a decapitat-o și pe fată. De atunci se spune că Mireasa fără cap apare noaptea în fața cuplurilor necăsătorite care se plimbă prin pădure, timp de cinci secunde după care dispare.

Totodată, presa a scris că în imobilul demolat în jurul căruia ar fi avut loc sângeroasa legendă ar fi devenit punct de întâlnire pentru desfășurarea unor ritualuri sataniste.

O altă legendă, plasată într-o perioadă de timp mult mai recentă, vorbește despre fantoma unei alte mirese moarte care ar bântui acele locuri. Povestea spune că un taximetrist ar fi dus o mireasă la o adresă din apropierea celebrei case bântuite, iar ea i-ar fi lăsat lui, în loc de bani, propria sa verighetă, rugându-l s-o aștepte. Bărbatul ar fi căzut însă într-un somn adânc din care s-ar fi trezit nu în Pădurea Trivale, ci în fața unui bloc de locuințe din cartierul cu același nume, de unde, in urmă cu 10 ani, plecase spre sinucidere o tânără mireasă care și-a pierdut soțul chiar în ziua nunții, într-un accident rutier. Întors la mașină, după aflarea istoriei miresei sinucigașe, ar fi găsit verigheta lăsată gaj de femeia dusă la adresa din pădure, pe un deget aflat în putrefacție.

Iată și celelalte locuri din România despre care se spune că ar fi bântuite:

1. Mănăstirea Chiajna - se aud clopote, deși mănăstirea nu le mai are. De asemenea, legenda spune că biserica nu a fost niciodată sfințită
2. Pădurea Radovan - se spune că ar fi bântuită de o tânără care s-a spânzurat aici
3. Conacul Bellu - aici s-ar auzi zgomote ciudate
4. Conacul Zafiropol - ar fi bântuit de un fost proprietar care s-ar fi sinucis acolo
5. Castelul Banffy - în mai multe imagini surprinse aici apar entități neexplicate și au existat martori care susțin că aud voci
6. Castelul Iulia Hajdeu - după moartea fiicei sale, Bogdan Petriceicu Hașdeu a construit clădirea conform indicațiilor primite de fiica sa, Iulia, în timpul ședințelor de spiritism. Noaptea, spiritul Iuliei Hașdeu cântă la pian iar tatăl acesteia se poate auzi aplaudând
7. Mormintele Urieșilor - ar fi bântuit de sufletele războinicilor nomazi (sursa: Realitatea.net)

 


Trust Media Impact logo