Nu ratați! Sâmbătă - Dracula Fest și Dracula Bike, legende și ciclism montan pentru argeșeni

17 August 2016

 

Sâmbătă, 20 august 2016, Serviciul Public Județean Salvamont Argeș, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, organizează, în cadrul “Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” - ediția a X-a, cea de-a VII-a ediție a concursului de ciclism montan “Dracula Bike Fest”.

Înscrierea se va face pe baza unei fișe prin care concurentul se angajează să participe pe proprie răspundere. Înscrierile se pot face la tel. 0248/224.488 sau e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., ori la start, în ziua concursului, până la ora 11:30.

Startul se va da din punctul Călugărița. Acesta se află la 3 km distanță de barajul Vidraru, pe firul către Cumpăna (dru­mul neasfaltat). De aici se vor parcurge 9 km până la baza urcării în Curmătura Runcurelei, unde va fi un post de control la care se vor valida foile de concurs, după care concurenții vor veni înapoi, spre sosire, urmând același parcurs. Distanța totală: 18 km. Altitudine totală cumulată: 390 metri. Nivel mediu.

Portul căștii va fi obligatoriu, minorii vor avea acordul părinţilor scris ori părinții vor fi prezenți la start pentru a semna cererea de participare la concurs. Clasamentul va fi general, în ordinea sosirii.

Nu se va percepe taxa de participare. Startul se va da la ora 12.00, iar toți participanții vor primi ca premiu câte un tricou de ciclism. Coordonatele locului de start: N 45 22.395; E 24 37.011’.

Ţepeş revine la Cetatea Poenari!

În data de 20 august, sâmbătă seara, Cetatea Poenari se va însufleți din nou, la cea de-a opta ediție a ”Dracula Fest”. Turiști de toate vârstele, din țară și din străinătate, împreună cu localnici, sunt așteptați să retrăiască istoria, să devină parte din legendele lui Vlad Țepeș și să intre în atmosfera vremurilor de glorie, demult apuse, ale Cetății Poenari – Cuibul Vulturului Alb.

Încă de la poalele muntelui, turiștii vor fi întâmpinați cu bocceluțe cu merinde și apă - la fel cum a fost întâmpinat și Vlad Vodă de către arefeni - ca să aibă puteri să urce anevoioasa cale spre cetate. Sus, după ce au parcurs cele 1.480 de trepte, însuși domnitorul și boierii săi îi vor aștepta pe cei care se încumetă să urce la cetate, dar nu ca să îi tragă în țeapă sau să le taie capetele, ci doar ca să se fotografieze împreună.

După ce fiecare își va găsi locul pe stâncile colțuroase din Cuibul Vulturilui Alb, începând cu ora 20.00, se vor depăna legende locu­lui, reprezentanții Muzeului Județean Argeș dezvăluind adevărata față a Voievodului Vlad Țepeș, iar atmosfera de altădată va fi reînviată, prin muzică și dans.

sursa foto: fotopress-24.ro


Trust Media Impact logo