Iubiri de liceu – cartea care a ajuns în sufletele adolescenților

21 Iulie 2016

“Iubiri de Liceu” este cartea care a ajuns în zeci de licee din țară, dar și peste graniță, atingând cele mai ascunse trăiri ale adolescenților cu o profunzime și emoție de nedescris. Luciana Marinescu, autoarea cărții, este la cel de-al treilea roman după “Ancorat în trecut” și “Traseul unei vieți anterioare”, romane învăluite în experiențe de viață, povești de iubire și dezvoltare personală. Mesajul cărții, care a ajuns și la Roma, este de ambiție, iubire și determinare. Filele cărții ascund experiențe persoanale educative, atât pentru adolescenți cât și pentru părinți, și scot în evidență importanța comunicării, capacitatea de înțelegere, de iubire necondiționată și libertate în relația dintre indivizi.“Iubiri de Liceu” a ajuns la Roma

Luciana Marinescu şi-a prezentat cartea „Iubiri de liceu” la Accademia di Romania din Roma. Cu ocazia Zilei Universale a Iei, filiala din Italia a Ligii studenţilor români din străinătate (LSRS), împreună cu Ambasada României în Italia şi Accademia di Romania în Roma, a organizat, în Sala de Expoziţii de la academie, evenimentul „ Lasciatevi Ispirare! ”. Manifestările, care s-au desfăşurat în limba italiană, au reprezentat o ocazie de a promova acest obiect vestimentar simbol al tradiţiei artizanale şi a culturii române în Italia. Pe lângă alte oficialități, la eveniment a participat și Ambasadoarea României în Italia, Dana Constantinescu. “Am fost invitată de “ Ziua Universală a Iei” la Accademia di Romania din Roma, să prezint romanul “Iubiri de liceu. Tinerii studenți au îmbrăcat cu onoare IA și au făcut o prezentare de modă însoțită de povestirea basmului românesc „Cele 12 fete de împărat si palatul fermecat”, de Petre Ispirescu, tradus și adaptat în limba italiană. Manifestarea a continuat cu prezentarea cărții „Iubiri de liceu” și am avut astfel prilejul de a-mi prezenta pentru prima dată cartea în limba italiană. La sfarșitul zilei s-a servit un aperitiv în frumoasa grădină a academiei, unde am avut ocazia să cunosc oameni de cultură italieni si români, regizori de film, actori, studenți și români stabiliți în Italia.”, a declarant Luciana Marinescu, autoarea cărții “Iubiri de Liceu”.

Mesaje de la cititori
Pe pagina de facebook “Iubiri de liceu”, cititori ai cărții și-au exprimat satisfacția cu privire la scrierile autorei. (vezi Galerie foto)

Luciana Marinescu, din Curtea de Argeş, membră a Uniunii Scriitorilor Europeni, a debutat în anul 2013 cu romanul „Traseul unei vieţi anterioare”, iar în anul 2014 a publicat romanul „Ancorat în trecut”. Recent a lansat al treilea roman al său, intitulat „Iubiri de liceu”.


Trust Media Impact logo