Începe Școala de Vară ”Fenomenul Pitești”!

15 Iulie 2016

Școala de Vară ”Fenomenul Pitești” se va desfăşura anul acesta între 17-21 iulie şi va cuprinde prelegeri ale unor personalităţi de prestigiu legate de fenomenul Piteşti, de represiune şi de rigorile regimului comunist.

Fiind a V -a  ediție a Școlii, organizatorii își doresc ca anul acesta să fie unul special, așa că vor avea loc două evenimente pentru comunitatea din Pitești: o proiecție specială a filmului documentar „Chuck Norris vs. Communism”, dar și un concert al trupei Vița de Vie.

Poate vă întrebați care este legătura dintre represiunea comunistă din România şi formația Viţa de Vie? Dar și care este legătura dintre Școala de Vară „Fenomenul Piteşti” şi muzica trupei? Organizatorii promit să vă dea răspunsul duminică, 17 iulie, începând cu ora 19, la Teatrul Alexandu Davilla (Strada Victoriei nr. 19) din Piteşti. Evenimentul porneşte de la ideea că libertatea pe care o avem astăzi trebuie apărată cunoscând suferinţele celor care s-au opus, într-o formă sau alta, dictaturii.

Dacă vreți să aflați cum reuşeau românii în plin comunism să vadă filme piratate din Occident, sunteți invitați să urmăriți proiecţia documentarului „Chuck Norris vs. Communism”, care va avea loc miercuri, 20 iulie, începând cu ora 20, la Cinema Sebastian Papaiani (fostul Cinema Modern, Strada Justiţiei numărul 1) din Pitești.

Tot în cadrul Școlii de Vară „Fenomenul Pitești”, luni, 18 iulie 2016, la ora 15:30, va avea loc un tur ghidat al Memorialului Închisoarea Pitești și prezentarea expoziției Fenomenul Pitești – între întuneric și lumină, iar de la ora 17, se va ține o slujbă de pomenire a victimelor din închisorile comuniste.

 


Trust Media Impact logo