Festivalul Național „Brâul de la Boteni”, Ediția a XXI-a

02 August 2016

Comuna Boteni va îmbrăca straie de sărbătoare la sfârșitul acestei săptămâni. În perioada 6-7 august 2016, va avea loc Festivalul Folcloric Naţional "Brâul de la Boteni", ajuns la ediția cu numărul XXI.

Festivalul „Brâul de la Boteni” a devenit deja o tradiție, cunoscută la nivel național. Evenimentul reunește, an de an, ansambluri folclorice din toată țara și din străinătate, personalități publice și culturale, localnici, fii ai satului si turiști. Pentru ediția de anul acesta, Primăria și Consiliul Local Boteni, Căminul Cultural și Asociaţia Comunitară Petre Ţuţea-Ion Chelcea Boteni au pregătit în detaliu o serie de manifestări cultural-artistice care vor avea loc pe parcursul celor două zile.

Astfel, sâmbătă 6 august 2016, între orele 10-12, va avea loc întâlnirea Fiilor satului la Căminul Cultural. Între orele 13-16, la Stadionul Comunal se va desfășura un program muzical distractiv, care va fi urmat, între orele 16-19, de Concursul de Interpretare a cântecului popular şi prezentarea costumului "Vocea Argeşelului". Ansamblul "Argeşelul" al Căminului Cultural Boteni împlinește 30 de ani de la inființare. Cu acest prilej, la Stadionul comunal, va avea loc o festivitate de premiere. Petrecerea va continua până în miez de noapte cu un spectacol prezentat de Ansamblul "Argeşelul" din Boteni şi susţinut de solişti vocali consacraţi, precum Diana Călinescu, Bogdan Oncioiu, Coman Izabela, Dan Chiţulescu, Crinuţa Dolbea. Duminică, 7 august 2016, între orele 12-17, va avea loc Deschiderea Festivalului Naţional "Brâul de la Boteni" - Ediţia XXI-a, la care participă în concurs ansambluri si formaţii reprezentative din Argeș şi din alte judeţe ale ţării, după cum urmează: Priboieni, Călineşti, Corbeni, Cicăneşti, Centru Militar Câmpulung, Rociu, Dâmbovicioara, Corbi, Schitu Goleşti, Tigveni, Posada-Curtea de Argeş, Stolnici, Corbu-Olt, Stoicăneşti-Olt, Pojejena-Caraş Severin. Ca în fiecare an, vor fi decernate diplome de fidelitate pentru familiile care împlinesc 50 de ani de căsnicie şi 90 de ani de viaţă, evenimentul fiind programat duminică, între orele 17-18.

Festivalul "Brâul de la Boteni" se va încheia cu un spectacol de muzică populară susținut de cei mai îndrăgiţi solişti consacraţi. Pe scenă vor evolua: Mariana Ionescu Căpitănescu, Olguţa Berbec, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, Simona Dinescu, Bogdan Oncioiu, Dan Chiţulescu, Coman Izabela şi alţii.

Mai multe informații despe Festivalul Folcloric Național "Brâul de la Boteni" aflați accesând linkul: http://brauldelaboteni.ro/


Trust Media Impact logo