Cinematograful „București”, inaugurat de Ziua Piteștiului

16 Mai 2018

Duminică, 20 mai 2018, ora 11.00, va avea loc inaugurarea oficială și festivă a Cinematografului „București” din subordinea Primăriei Municipiului Pitești, situat în Calea București nr. 2. Este vorba de reînființarea fostului cinematograf, reabilitat și modernizat prin fonduri europene de către Primăria Municipiului Pitești în ultimii ani, în cadrul Centrului Multifuncțional în care își mai desfășoară activitatea și Filarmonica.

Cu acest prilej, Filarmonica Pitești, în structura căreia funcționează cinematograful, în parteneriat cu Asociația „Artis”, va organiza un vernisaj al expoziției realizate de Agerpres, „România: Evoluție”, și va proiecta două filme, unul documentar cu titlul „Marea Unire. România, la 100 de ani. Istoria unui popor”, și unul artistic, „Bacalaureat”, în regia lui Cristian Mungiu. Filmul documentar este o producție Agerpres, fiind realizat de Marilena Stănescu, și va fi difuzat de la ora 16.00.

Filmul artistic „Bacalaureat”, în regia lui Cristian Mungiu (care semnează și scenariul), realizat în 2016, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi. În rolurile principale, actorii: Vlad Ivanov, Maria Drăguș, Adrian Titieni și Lia Bugnar.

Pentru a marca inaugurarea cinematografului și centenarul filmului românesc, la proiecția filmului „Bacalaureat”, programată pentru ora 18.00, la întâlnirea cu publicul piteștean participă și actorii Adrian Titieni și Lia Bugnar.

La ambele filme, intrarea este liberă.


Trust Media Impact logo