9 MAI, TRIPLĂ SEMNIFICAȚIE PENTRU ROMÂNI

09 Mai 2017

CEREMONIE ȘI DEPUNERI DE FLORI LA MONUMENTUL EROILOR

Ziua de 9 Mai are o triplă semnificație pentru români: Ziua Independenţei României, sfîrşitului celui de-Al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

În acest an, se sărbătoresc 140 de ani de la proclamarea independeței de stat a României. Pe 9 Mai 1877, Mihail Kogălniceanu, ministru de Externe, rostea în fața Camerei Deputaților: „Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare.”
Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu și vicepreședinții Simona Brătulescu și Ion Mînzînă au participat la ceremonialul organizat la Monumentul Eroilor de pe strada Crinului din Mun. Pitești unde au depus și coroane de flori.
Monumentul Eroilor de pe strada Crinului, din Pitești, este dedicat eroilor din Regimul 4 Dorobanți Argeș căzuți la datorie la sud de Dunăre, în Războiul de Independență din 1877 – 1878.
“În astfel de momente gândul nostru trebuie să se îndrepte, cu respect, către eroii neamului care prin sacrificiu, curaj și determinare au contribuit la crearea statului român modern. Eroii Războiului de Independență și ai celui de-al Doilea Război Mondial s-au jertfit pentru generațiile viitoare, pentru o Românie independentă și unită” – președinte CJ Argeș, Dan Manu.

Corina Chiriac a urcat pe șcena din Piața Vasile Miliea de Ziua Europei
Tot astăzi, în Pitești, a avut loc și un spectacol de Ziua Europei organizat de Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu principalele comunități etnice din județul Argeș, în cadrul căruia fiecare etnie și-a prezentat cultura și tradițiile, prin muzică, dans și port popular.
Sub deviza ”Unitate în diversitate”, au urcat pe scena din Piața Vasile Milea reprezentanți ai comunităților elene, italiene, franceze, armene, rrome și române. Seria manifestărilor dedicate acestei zile s-a încheiat cu un recital extraordinar susținut de îndrăgita interpretă Corina Chiriac.

sursa foto: https://www.cjarges.ro

Galerie de imagini


Trust Media Impact logo