Transportul public: Întâlnire de gradul 0 la Bascov

26 Iulie 2016

Astăzi, 26.07.2016, la Primăria Bascov, a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat primarul Gheorghe Stancu, actualul viceprimar al Municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu, și directorul Publitrans, Manuel Rotaru. Discuțiile au vizat transportul în comun pe Zona Metropolitană.

"La ora actuală, Zona Metropolitană produce efecte din punct de vedere juridic, dar nu și din punct de vedere tehnic. Am vrut de mai multe ori să realizăm transportul în comun, dar ne-am împotmolit. Parlamentarii noștri au încercat să rezolve problema în ideea că va fi extinsă aria de transport interjudețean și către Zona Metropolitană. S-au ținut ședințe, dar degeaba", a declarat edilul Gheorghe Stancu.

Primarul comunei Bascov nu s-a lăsat și a găsit soluția care a captat atenția conducerii Primăriei Pitești.

"Potrivit legii, putem face o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, un parteneriat între Consiliul Local Bascov și Consiliul Local Pitești, pentru a dezvolta transportul în comun în Zona Metropolitană. În urma discuţiilor de astăzi, am stabilit să avem ca punct de plecare acest ADI (asociație de dezvoltare intercomunitară). Vom efectua un studiu de impact și un caiet de sarcini și vom elabora hotărâri în consiliul local de asociere, în conformitate cu prevederile legale. Vom urmări metodologia în așa fel încât, în două-trei luni, să avem stabilit nomenclatorul care definește acest transport în comun, din punct de vedere juridic și tehnic", a adăugat primarul de la Bascov.
În acest moment, pe platforma industrială de la Bascov sunt 4800 de muncitori. Aproape 3200 vin din Pitești cu autobuzul 2, rămân la Peco Bascov și merg pe jos aproape 500 de metri pentru a ajunge la societățile din platforma industrială.

Primarii, reticenți în ceea ce privește Zona Metropolitană

"La început, colegii mei primari s-au ferit, mergând pe ideea că peștele mare înghite pe cel mic. Dar nu este așa. În Zona Metropolitană, putem să dezvoltăm o situație economică, transportul în comun va fi benefic pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, putem atrage investitori și crea locuri de muncă", susține primarul Gheorghe Stancu.


Trust Media Impact logo