Noul an școlar în siguranță!

12 Septembrie 2016

Poliţiştii locali vor acorda o atenţie deosebită creării unui climat de ordine şi siguranţă în preajma unităţilor şcolare, prin desfăşurarea de acţiuni punctuale în zonele şcolare cât şi prin prezenţa poliţistului local la intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri.

De asemenea, Politia Locala Piteşti va fi implicata din nou in programul educaţional Educaţie Rutiera ce vizează mai multe unitati de invatamant din oraş si are ca scop prevenirea accidentelor rutiere in rândul celor mici. Prin desfăşurarea acestor activitati, se urmăreşte promovarea cunoaşterii si respectării legislaţiei rutiere, atingerea principalelor aspecte ale securitãtii rutiere, precum respectarea semnificaţiei indicatoarelor si a legislaţiei rutiere, anticiparea riscurilor, păstrarea vigilentei in rândul pietonilor si bicicliştilor, in special a copiilor din invatamantul preuniversitar, pentru ca deplasarea acestora pe drumurile publice sa se desfăşoare in condiţii de siguranţa. Pietonii reprezintă categoria cea mai numeroasa de participanţi la trafic, fiind si cea mai expusa riscurilor la accident, mai ales in rândul copiilor.

Peste 500 de copii mor zilnic in accidente rutiere la nivel global

Potrivit cifrelor Organizației Mondiale a Sănătății, 500 de copii sunt uciși în fiecare zi în accidente rutiere la nivel global. Una din principalele cauze a accidentelor in care sunt implicaţi pietonii sunt traversarea prin locuri nepermise sau pe culoarea roşie a semaforului. De-a lungul timpului, cei mici au fost o ţinta permanenta a acestor accidente care au avut consecinţe grave sau foarte grave.

Prin aceste activitati , Politia Locală Pitesti spera ca cei mici sa devina „maturi” in adevăratul sens al cuvântului in ceea ce priveşte circulaţia rutiera si sa conştientizeze ca „VIATA ARE INTOTDEAUNA PRIORITATE !”

 


Trust Media Impact logo