După 48 de ani de activitate, Şeful Centrului Salvamont Câmpulung, Alexandru Holboşan, s-a pensionat

23 Mai 2017

Salvamontist din 1969

Începând cu data de 1 martie, Alexandru Holboşan, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi salvatori montani din Argeş, dar şi din întreaga ţară, s-a pensionat, după 48 de ani de activitate, dintre care peste 20 de ani ca şef al Centrului Salvamont Câmpulung. De-acum, salvamontiştii musceleni sunt coordonaţi de medicul Cosmin Stoica.

Centrul Salvamont Câmpulung a fost înfiinţat în anul 1969, primul şef al formaţiei fiind inginerul Grabovski, de la ARO. L-a urmat apoi, timp de 20 de ani, medicul Victor Popa, cel care a pus bazele reale şi eficiente ale activităţii de prevenire a rătăcirilor şi accidentelor montane, prin efectuarea demarcării ale traseelor turistice. Începând cu anul 1997, şeful formaţiei devine Alexandru (n.r. Puiu) Holboşan, salvamontist „veteran” din 1969.
De la 1 martie 2017, Alexandru Holboşan a rămas în cadrul structurii de la Câmpulung cu titlu onorific, fiind în continuare alături de tovarăşii săi ori de cîte ori va fi solicitat.

„Puiu Holboşan a fost şi va rămâne întotdeauna colegul nostru. Este veteranul nostru... La un moment dat, vine rândul fiecăruia, cum spunem noi pe munte, să facem un pas lateral-dreapta ca să înceapă să bată urme în zăpadă următorul, care stătea în spate. Colaborarea cu dumnealui a fost excelentă. Noi sperăm să rămână mai departe lângă membrii formaţiei Cîmpulung şi să-i ajute cu ceea ce ştie. A fost unul dintre cei mai buni şefi de formaţie din Salvamontul românesc, sincer!”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Medicul Cosmin Stoica, salvator montan de peste 20 de ani

Locul lui Alexandru Holboşan în fruntea formaţiunii Salvamont din Câmpulung a fost luat de medicul Cosmin Stoica. Acesta are o experienţă de salvator montan de peste 20 de ani şi s-a considerat că este omul potrivit pentru a-i îndruma pe salvamontiştii câmpulungeni în cadrul intervenţiilor viitoare.

Alexandru Holboşan se pensionase încă din anul 2015, însă, datorită experienţei pe care o avea, conducerea Salvamont Argeş a decis să-i prelungească contractul de muncă cu încă doi ani, în paralel cu decizia de pensionare. Apropiindu-se acum de 70 de ani, Puiu Holboşan lăsat locul altcuiva şi va presta o muncă de voluntariat, punând la dispoziţia salvatorilor montani toată experienţa sa.


Trust Media Impact logo