Consilier local din Argeș, declarat incompatibil și acuzat de fals în declarații

22 August 2016

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații în cazul lui Gabriel Avram, consilier local pentru mandatele 2012 – 2016 și 2016 - 2020 al comunei Rucăr, județul Argeș.

Potrivit ANI, Gabriel Avram s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada deținerii mandatului 2012-2016 de consilier local, întrucât societatea comercială Nic-Com-Geo S.R.L. (la care acesta, împreună cu soția sa, deține calitatea de asociat și funcția de administrator) a încheiat cu Primăria Rucăr contracte comerciale de furnizare produse, prin care societatea amintită a furnizat Primăriei Rucăr materiale de construcții și materiale de întreținere în cuantum de 135.328,65 Lei.

De asemenea, întrucât persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de interese depuse în calitate de consilier local pentru mandatul 2012-2016, nici deținerea calității de asociat și funcției de administrator la S.C. Nic-Com-Geo S.R.L., nici contractele comerciale de furnizare produse încheiate de către această societate comercială cu Primăria Rucăr, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung-Muscel, județul Argeș, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către AVRAM GABRIEL a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal al României.

Conform legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.


Trust Media Impact logo