(GALERIE FOTO) 13 Septembrie: Ziua Pompierilor și Ziua Informării Preventive

13 Septembrie 2016

În cele mai multe culturi numărul 13 este considerat ghinionist. Există unele explicații logice, însă de cele mai multe ori superstiţia preia conducerea și îi duce pe oameni la anumite credințe eronate. Această frică inexplicabilă asupra numărului treisprezece se numește triskaidekafobia și foarte mulți oameni din lumea întreagă sunt diagnosticați anual de această fobie.

"Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!"

Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit ca, începând cu anul 2011, fiecare dată de 13 ce pică marţea, să fie declarată "ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE". Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă. În acest an, activităţile dedicate acestei zile se vor desfăşura astăzi, 13 septembrie şi coincid cu cele pentru Ziua Pompierilor din România. Ziua pompierilor este marcată la 13 septembrie, începând cu anul 1953, în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluției de la 1848.

În acest context, sediile subunităților din județul Arges îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul acestei profesii, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare, dar și punctele de informare preventivă.


Trust Media Impact logo